Zelfgekweekte kruiden voor jouw gezondheid

Wil je zelf verse kruiden kweken met een kweektafel of moestuinbak? De bijzondere smaakmakers die je zelf kunt weken lijken de sleutel tot een goede gezondheid. Veel van deze specerijen maken al eeuwenlang deel uit van de traditionele geneeskunst, dus echt een verrassing is het niet. Zo blijken bijvoorbeel kaneel en peterselie krachtige middelen blijken tegen verschillende ziekten zoals Alzheimer en diabetes. We zetten een aantal smaakmakers uit jouw eigen moestuintafel op een rij.

 • Last van hoesten en kriebels in de keel? Kweek rozemarijn in jouw moestuinbak.
 • Oregano helpt tegen menstruatiekrampen en helpt tegen schimmels en bacteriën. Zaai daarom dus oregano in jouw kweekbak.
 • Last van het darmstelstel? Gebruik dille tegen krampen uit jouw moestuintafel.Rode peper helpt tegen overgewicht. Start dus snel met het kweken van rode peper in jouw moestuinrek.
 • Voel jij je opgeblazen? Peterselie uit jouw eigen moestuinbak op poten helpt!
 • Last van depressieve gedachten? Kweek en geniet van verse basilicum uit eigen kweektafel.
 • Misselijk? Gember helpt tegen misselijkheid en overgeven.
 • Oververmoeid? Koriander uit jouw kweekrek helpt tegen vermoeidheid.
 • Komijn werkt tegen stress en bevordert het geheugen. Kweek dus komijn in eigen moestuin.
 • Salie werkt tegen Alzheimer. Zaai dus snel salie voor je het vergeet.
 • Ook kaneel werkt tegen Alzheimer en andere geheugenverminderingen.
 • Munt helpt tegen buikkrampen. Last van jouw buik? Begin een moestuin met munt.

Kortom, nog meer redenen om dit voorjaar te starten met het kweken van eigen kruiden in een kweekbak, kweektafel of moestuinrek van Vertisign. Ook jij kan beginnen met het kweken van verse groenten en kruiden.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek