Zaaikalender

Wil jij beginnen met een moestuinbak of moestuintafel, maar heb jij nog geen ervaring met het kweken van groenten en kruiden? Dan is het vaak raden waarmee je kunt beginnen en wanneer je de eerste groenten kunt zaaien in jouw moestuinbak. Door de jaren heen krijg je steeds meer ervaring en geduld met het zaaien van groenten en kruiden, maar om jou alvast op weg te helpen met jouw eigen moestuinbak of moestuintafel hebben we een zaaikalender gemaakt.

In dit overzicht zie je dat je bijvoorbeeld postelein al in januari onder een broeikap kunt zaaien en dat je in april jouw rode bietjes kunt zaaien zonder broeikap. Het oogsten hangt uiteraard af van wanneer je gezaaid heeft en hoe het groeiseizoen verloopt. Verder vind je in dit overzicht gegevens over onderlinge plantafstanden of hoeveel water en zon jouw planten nodig hebben.

Zaaikalender voor de moestuinbak

We hebben in deze zaaikalender alleen de groenten en een aantal kruiden meegenomen welke je in onze kweekbakken, kweektafels of kweekrekken kunt zaaien en oogsten. Wil jij graag aan de slag met een moestuin op jouw balkon of terras? Bekijk dan onze mogelijkheden online.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek