Wat kan ik kweken?

Dovenetels kweken in de moestuinbak
Wat kan ik kweken?

Dovenetel kweken

Het is misschien niet een gewas waar je in eerste instantie aan denkt bij het beginnen van een moestuin, maar de dovenetel kan zomaar eens

Lees meer »
Bosaardbeien kweken in de moestuinbak
Wat kan ik kweken?

Bosaardbeien kweken

De wilde bosaardbeien zijn de kleinere zusjes van de cultuuraardbei die je in de supermarkt vind. Ze hebben kleinere vruchten van ongeveer een centimeter groot,

Lees meer »
Komkommer kweken in de moestuinbak
Wat kan ik kweken?

Komkommers kweken

Een komkommer is niet de makkelijkste plant om te kweken in de moestuinbak of kweektafel. Ze maakt mooie grote planten met weelderige bladeren en kleine gele bloempjes en als het goed gaat kun je er veel van oogsten.

Lees meer »
Courgette kweken in de moestuinbak
Wat kan ik kweken?

Courgette kweken

De courgette is familie van de komkommer en bevat van nature veel ijzer en vitamine C. Courgettes zijn éénjarige planten die je elk voorjaar opnieuw zult moeten zaaien in de moestuinbak of kweektafel.

Lees meer »
Citroenverbena kweken in de moestuinbak
Wat kan ik kweken?

Citroenverbena kweken

Citroenverbena wordt ook wel verveine genoemd, haar Latijnse naam is Lippia citriodora en ze behoort tot de IJzerhardfamilie (en dat is dan Verbena, vandaar haar Nederlandse naam).

Lees meer »
Palmkool kweken in de moestuintafel
Wat kan ik kweken?

Palmkool kweken

Palmkool is een tweejarig gewas dat het op alle moestuingronden goed doet en bestand is tegen de winter. De plant groeit namelijk het beste bij koel weer. Hoe warmer het weer hoe bitterder het blad zal smaken.

Lees meer »
Oost Indische kers kweken in de moestuinbak
Wat kan ik kweken?

Oost indische kers kweken

De Oost-Indische kers is een kruipende en soms klimmende eenjarige plant. De plant krijgt prachtige eetbare gele of oranje bloemen en is een mooie sierplant voor in jouw moestuinbak of moestuintafel.

Lees meer »
Rozenbottels kweken in de moestuinbak
Wat kan ik kweken?

Rozenbottel kweken

Rozenbottels zijn de vruchten van een plant uit de rozenfamilie en groeit in Europa, Zuid-Amerika en Azië. Rozenbottelplanten staan prachtig in jouw moestuinbak, mede door de bloemen en de kleurrijke vruchten.

Lees meer »
Raapstelen kweken in de moestuinbak
Wat kan ik kweken?

Raapstelen kweken

Raapstelen zijn bladgroenten uit het genus Brassica, een koolsoort dus. Er zijn verschillende soorten en rassen met verschillende smaken. De bladeren hebben een pittige, wat mosterdachtige smaak, terwijl de steeltjes knapperig smaken.

Lees meer »
Sjalotten kweken in de moestuinbak
Wat kan ik kweken?

Sjalotten kweken

De sjalot is een soort ui (Allium ascalonicum) en een plant uit de lookfamilie (Alliaceae). Er zijn verschillende soorten sjalotten met diverse vormen (rond of langwerpig) en kleuren (van bruin, roze, rood, paars tot grijs).

Lees meer »