Voor wie is een moestuinbak geschikt?

Voor wie is een moestuinbak nou eigenlijk geschikt? Mijn tuin is te klein, ik heb geen groene vingers. En kan het ook bijvoorbeeld in de stad of op school. Of juist op een hele andere plek. Het antwoord hierop vind je in deze blog.

Moestuinbakken voor iedereen

De moestuinbakken van Vertisign zijn voor iedereen geschikt. Vertisign gelooft dat iedereen duurzame groenten kan kweken, zelfs zonder enige ruimte of groene vingers. Het kweken van kruiden en groentes kan overal, waar je maar wilt. Of het nou op je balkon is of in je eigen tuin. Alles is mogelijk. Groene vingers zijn ook niet nodig, het kweken van je eigen groentes is veel makkelijker dan je denkt.

De moestuinbakken van Vertisign maken het gemakkelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het kweken van eigen groenten en kruiden. Zo zijn er verschillende moestuinbakken, dus voor ieder wat passends. Zo is er de moestuinbak die heel goed past op elk balkon of terras. Daarnaast biedt Vertisign ook nog moestuintafels en moestuinrekken. Tenslotte zijn er ook nog diverse accessoires verkrijgbaar. Wat een mooie aanvulling is op jouw moestuinbak. Dus waarom zal je geen moestuinbak aanschaffen?

Moestuinieren in de stad

Voor stadsbewoners met een balkon is een moestuinbak ook een goed idee. Je hebt helemaal niet veel ruimte nodig dus. Voor elke ruimte is er wel een passend model. Ook voor mensen die niet goed kunnen bukken of voor ouderen is de moestuinbak een goede uitvinding. Omdat de moestuinbak op poten staat hoef je minder te bukken. En kun je dus gemakkelijker bij je groenten en kruiden komen. Dit bewijst maar weer dat moestuinieren voor jong en oud is weggelegd.

Moestuinbakken in een kleine tuin

Help, mijn tuin is te klein! Dit moet geen belemmering zijn. Voor mensen met een kleinere tuin is er een kweekrek. Met een kweekrek kweek je op meerdere niveaus boven elkaar. Waardoor je meer kunt kweken op een kleinere ruimte. Je kunt moestuinieren waar en wanneer je wilt. Hoe tof is dat!

Moestuinieren met een slechte grondsoort

Mensen met een slechte grondsoort of vervuilde grond kunnen ook gemakkelijk moestuinieren. Dankzij de moestuinbakken en kweekrekken van Vertisign is dit mogelijk. De moestuinbakken en kweekrekken staan van de grond af, dus daar heb je geen last van. Ook het overtollige regenwater wordt afgevoerd, dankzij de daarvoor bestemde kieren. Je kunt je moestuinrek ook uitbreiden met wieltjes, waardoor je je moestuinrek gemakkelijk kunt verplaatsen, waar je maar wilt.

Zelf koken met verse kruiden uit eigen moestuinbak

Voor mensen die graag verse kruiden in hun gerechten gebruiken, zijn de moestuinbakken ook zeer goed aan te bevelen. Je kunt dankzij de moestuinbak namelijk jouw eigen verse kruiden kweken. Om ze daarna vervolgens te gebruiken in je eigen gerechten.

Gezellig moestuinieren met de buurt

Je kunt ook samen met je buurtgenoten een gemeenschappelijke moestuin opzetten. Daarnaast draagt dit ook mee bij de bevordering van de sociale cohesie binnen de buurt. Vind u de kosten te hoog? Dat is geen probleem, je kunt bij Het Oranjefonds aankloppen voor subsidies. Het Oranjefonds ondersteund ontmoetingsruimtes in de buurt. Kleinschalige buurtvoorzieningen kunnen bij het Oranje Fonds terecht voor: investeringskosten om een buurtvoorziening te realiseren of een bestaande buurtvoorziening beter te benutten voor nieuwe activiteiten; het opzetten of uitbreiden van activiteitenprogramma’s om buurtbewoners langdurig met elkaar in contact te brengen. Lees dan meer over het Oranjefonds.

Restaurants en bedrijven met een moestuinbak

Voor restaurants is een moestuinbak ook een geschikte oplossing. Ze hebben dankzij de moestuinbakken geen gedoe meer met leveranciers. Want zij kunnen nu gebruik maken van verse kruiden en groenten in hun gerechten. Daarnaast is het ook nog is heel gezond.

Bedrijven kunnen ook gebruik maken van moestuinbakken. Moestuinieren naast het werken zorgt voor ontspanning. Daarnaast kunnen de verse kruiden en groentes verwerkt worden in een heerlijke werk lunch. Of in verse thee tijdens het koffie drinken.

Verzorgingstehuizen en gehandicapten instellingen

Verzorgingstehuizen kunnen ook gebruik maken van de moestuinbakken van Vertisign. Moestuinieren draagt mee aan de dagbesteding van de ouderen. Ook bevorderd moestuinieren de sociale cohesie, doormiddel van gezamenlijk moestuinieren met schoolkinderen of met de buurt.

Gehandicapten instellingen kunnen ook gebruik maken van een moestuinbak. Dit draagt mee aan de dagbesteding van gehandicapten. Ook prikkelt het de zintuigen van gehandicapten, waardoor ze van moestuinieren ook veel kunnen leren.

De kweekbak voor schippers en woonbootbewoners

Woon je op een woonboot of ben je schipper, dan is er misschien niet altijd een supermarkt in de buurt. Dan is daar nu de oplossing, ga moestuinieren met de kweekbakken van Vertisign. Je hebt dan namelijk altijd je eigen groenten en kruiden bij de hand. Hoe makkelijk is dat? En een moestuinbak neemt ook weinig ruimte in, dus dat moet geen probleem zijn.

Leerzame moestuinbak op school

Moestuinbakken zijn ook zeer geschikt voor op school. Het is belangrijk dat kinderen al vroeg in aanraking komen met gezonde voeding. Interesse hiervoor ontwikkelen doormiddel van het kweken van eigen groenten.

Als je een moestuin op school neemt moet je op een aantal dingen letten. Voor de grote van de moestuin kun je het beste een zonnig plekje op het schoolplein uitzoeken. De grote van de moestuin hangt af van de beschikbare ruimte die ervoor is. Hoe richt je de moestuin in? Een eerste vereiste is een hoofdpad van 100 cm breed dat over de hele lengte van de moestuin loopt. Op zwaardere of natte grond is het een goed idee om het pad te bedekken, bijvoorbeeld met houtsnippers. Hagen en heggen zijn belangrijk voor de beschutting van een ecologische moestuin: zij zorgen voor een geschikt microklimaat. Meer weten? Lees dan de volgende blog; een moestuin beginnen op school.

Het gebruiken van een moestuin op school is ook heel erg leerzaam. Kinderen leren wat gezonde voeding is. Daarnaast draagt het ook bij aan de ontwikkeling van rekenvaardigheden, taalvaardigheden, wereldoriëntatie, prikkeling van zintuigen en de beweging van het kind.

Voor het gebruik van een moestuin zijn ook verschillende lesprogramma’s beschikbaar. Zoals het gratis moestuinpakket van IVN-natuur educatie. Subsidie kunt u regelen via gezondeschool.nl of vraag steun bij de gemeente.

Rolstoel en moestuinieren

Als je in een rolstoel zit kun je ook prima beginnen met een moestuinbak. Dus zie dit niet als een belemmering. Met de moestuinbak op poten is het namelijk mogelijk om jouw moestuinbak te beginnen vanuit een rolstoel. Doordat de moestuinbak op hoogte is geplaatst kun je er gemakkelijk bij met je rolstoel.

Groene daken met kweekbakken

Groene daken zijn ondertussen een bekend fenomeen, maar daarnaast is het nu ook de moestuin op het dak in opkomst. Het is namelijk mogelijk om groenten en kruiden te kweken op jouw dak of balkon. Ideaal voor wie geen tuin heeft, maar toch wil genieten van zelfgekweekte groenten en kruiden.

Moestuinbak echt wat voor mij!

Na het lezen van deze blog weet je dus dat een moestuinbak voor iedereen wel geschikt is. Zowel voor mensen met een terras, maar ook voor mensen met een balkon. Daarnaast is een moestuinbak ook zeer geschikt voor op school, voor rolstoelgebruikers en voor op jouw dak. Dus schaf snel een moestuinbak of kweektafel aan.

Geschreven door Jasmijn van der Priem

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek