Ui kweken

Uien behoren tot de lookfamilie. Je hebt ze in verschillende vormen en kleuren. We zien de ui voor het eerst in Azië, zo’n 3000 jaar voor Christus. Hier werd hij voornamelijk verbouwd omdat ui mensen sterker zou maken en ziekten zou helpen voorkomen. Later werd de ui ook verbouwd in China en India. Vanuit hier is de ui naar Europa gebracht. De toepassingsmogelijkheden van ui zijn zeer divers. Zo worden uien gebruikt als schoonmaakmiddel en hebben ze meerdere geneeskrachtige werkingen. Een doorgesneden ui langs je bed als je verkouden bent, is wellicht de meest bekende. Ui helpt ook tegen huidproblemen, het werkt  ontsmettend en ontstekingsremmend.

Uien in de moestuinbak

Het is leuk om uien in je eigen keukentuintje te kweken, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig. Begin in maart met zaaien op een goed waterdoorlatend stukje grond in de moestuinbak. De ui heeft verder niet veel verzorging nodig.

Oogsten van ui

In september kun je de eerste uitjes oogsten, de zogenaamde eerstejaars uien. Deze kun je gebruiken in de keuken, al zijn ze nog klein van stuk.

Moestuintip voor uien

Plant tussen de uien sterk geurende planten, zoals wortel, kamille en bonenkruid. Deze zullen de uienvlieg op afstand houden wat aantasting van de uien voorkomt.

Groenten kweken in een moestuinbak

Wil jij zelf verse groenten kweken, zoals verse uien, maar heb je niet genoeg ruimte voor een moestuin op jouw balkon of tuin? Bekijk dan eens onze handige moestuinrekken, kweekbakken of kweektafels in onze webshop.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek