Stevia kweken

Het zoetste plantje dat er bestaat is de Stevia, ook wel suikerblad genoemd. De bladeren van de Stevia-plant hebben een intens zoete smaak die wel 300 x zoeter is dan de smaak van normale suiker! Stevia is een kleine, kruidachtige struik die vooral in Zuid-Amerika, Centraal-Amerika en Azië op grote schaal wordt geteeld. De plant is ook in Nederland verkrijgbaar onder de naam ‘honingplant’. Dankzij Stevia in crèmes verminderd pijn en irritatie van huidaandoeningen zoals eczeem en acne. Ook versnelt Stevia de genezingen van wonden. Het honingplantje is ook zeer geschikt bij diabetes patiënten om suikers te vervangen.

Stevia in de moestuintafel

Stevia staat graag op een zonnige of licht beschaduwde plaats, ideaal dus voor in de moestuinbak. Hoe meer zon des te zoeter trouwens de bladeren van de plant smaken. Als je de plant niet snoeit wordt hij 60 tot 80 cm hoog. Verder vraagt de plant een goed doorlatende grond en niet te veel water voor een goede ontwikkeling.

Vanaf april gaat de plant groeien en dit gaat door tot eind oktober. Gedurende dit groeiseizoen kun je meerdere keren het blad knippen, laat wel altijd twee blaadjes van onder zitten. In het najaar gaat de plant ook bloeien. Stevia kan in een moestuinbak, kweekbak of kweektafel vorstvrij overwinteren op een beschutte plaats of binnen op een onverwarmde kamer. In de volle grond is de plant winterhardheid zolang de wortels niet bevriezen.

Kruiden kweken in een moestuinbak

Wil jij zelf verse kruiden kweken maar heb je niet genoeg ruimte voor een moestuin op jouw balkon of tuin? Bekijk dan eens de handige moestuinrekken, moestuinbakken of moestuintafels in onze webshop.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek