Radijs kweken

Radijsjes zijn leuk om in jouw eigen moestuinbak of kweektafel te kweken. Ze geven snel resultaat en zijn vaak lekkerder dan uit de winkel. Radijs is een eenjarig koolgewas dat vooral wordt gekweekt in het noorden en westen van Europa, maar in China groeit radijs in het wild. Radijs heeft voor veel mensen een grote sierwaarde door de rode kleur van de groente. Het gewas trekt ook veel vlinders aan. Radijs is erg gezond en het bevat veel vitamine C, dat goed is voor de weerstand. Let er wel op dat radijs urine afdrijft, iets om rekening mee te houden wanneer je problemen hebt met je lever of nieren.

Radijs in de moestuinbak kweken

Radijs kun je het beste op een lichte grondsoort kweken. Het gewas heeft veel water nodig, maar de grond bemesten is niet nodig. Radijs kent verschillende rassen die kunnen verschillen van vorm, smaak en kleur. Plant de zaadjes op een zonnige plaats, dit voorkomt dat er weinig lof groeit en je krijgt mooie volle radijsjes.

Oogsten van radijs

Ongeveer een maand na het zaaien zijn de radijsjes groot genoeg om te plukken. Als je om de paar weken zaait, kun je de hele zomer genieten van verse radijsjes uit jouw moestuinbak of moestuintafel. Wanneer je ze plukt, trek ze dan met loof en al uit de grond, anders worden de radijsjes zacht. Radijsjes zijn het lekkerst als je ze meteen opeet na de oogst.

Moestuintip voor radijs

Wil je een jaar later iets anders telen op de plek waar eerst de radijs stond? Dat kan, maar vermijd andere koolgewassen in verband met vruchtwisseling. Radijs is wel weer prima geschikt om in de buurt van prei te staan, het weert namelijk preimot.

Groenten kweken in een moestuinbak

Wil jij zelf verse groenten kweken, zoals radijs, maar heb je niet genoeg ruimte voor een moestuin op jouw balkon of tuin? Bekijk dan eens de handige moestuinrekken, kweekbakken of kweektafels in onze webshop.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek