Problemen met de groenten in mijn moestuinbak

Het verzorgen van groenten en kruiden in de moestuinbak, de moestuintafel of het moestuinrek vergt enige ervaring. Gelukkig geven de groenten en kruiden zelf aan als er iets met ze aan de hand is. Aan de bladeren kun je namelijk zien of de planten te veel of te weinig water krijgen en of ze wel vaak genoeg in de zon staan. In deze rubriek vertellen we je alles over de vier meest voorkomende problemen met het kweken van groenten en kruiden in een moestuinbak:

Problemen in de moestuinbak

Te weinig zonlicht in de moestuinbak

Als de planten in jouw moestuinbak er vaag en verwelkt uit zien is het mogelijk dat de planten te weinig zonlicht krijgt. De planten hebben namelijk zonlicht nodig om te groeien. Zorg er dus voor dat jouw moestuinbak of moestuintafel voldoende zonlicht krijgt en verplaats deze naar een zonnigere plaats. 

Teveel of te weinig water in de moestuintafel

Als jouw moestuinbak te weinig water krijgt zie je dat al snel genoeg aan de verwelkte groenten en kruiden. Maar wist je dat je ook teveel water kan geven? Als de bladeren geel kleuren en er slap uit zien geef je teveel water aan jouw moestuinbak of moestuintafel. Voeg wat extra zand toe of verplaats jouw groenten en kruiden naar een andere moestuinbak.

Insecten in jouw moestuinbak

Sommige insecten kunnen verrassend veel schade aanrichten in jouw moestuinbak. Als je ze ziet rondlopen of als er gaten ontstaan in de bladeren van jouw groenten en kruiden dan zijn er insecten aanwezig in jouw moestuin. Verwijder de insecten of spray de planten met neem olie of groene zeep.

Andere problemen in de moestuinbak

Het kan overigens ook zijn dat de moestuingrond niet voldoende mineralen of meststoffen bevat voor jouw groenten en kruiden. Ook dit geeft jouw plant netjes aan door de kleur van de bladeren. Kijk dan snel op deze pagina voor een overzicht van mineralen die jouw groenten en kruiden nodig hebben en het volledige overzicht van welke signalen jouw groenten en kruiden aangeven bij een tekort aan voedingsstoffen.

Begin ook een makkelijke moestuinbak

Met een beetje hulp van moeder natuur kan dus ook jij verse groenten en kruiden kweken. Ga dus snel aan de slag met jouw eigen moestuinbak of moestuintafel, met deze tips kunt ook je aan de slag geniet je binnenkort van verse groenten en kruiden op jouw balkon of terras.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek