Peterselie is een geliefd keukenkruid, familie van de schermbloemigen. De peterseliesoort is geschikt als ingrediënt in veel verschillende recepten en de rassen van het grove type hebben een wat pittige smaak. Peterselie bevat een hoger gehalte aan water en etherische oliën, wat zorgt voor meer smaak dan in vergelijking met krulpeterselie.
Peterselie in de moestuinbak
Het tweejarig kruid staat graag halfschaduw, op voldoende vochtige en humusrijke grond. In het eerste jaar verschijnen wortels en bladeren. Het tweede jaar gaat de peterselie in bloei waarna de zaden weer tot rijping komen. Geduld is een schone zaak want peterselie is een erg langzame kiemer. Het advies luidt, begin binnen in een zaaibakje. Of in een pers- of bloempot. En daarna pas in de moestuinbak of kweektafel Het voordeel bij één plantje per pot is dat de bladeren veel groter worden en steviger zijn.
Oogsten van peterselie uit de moestuin
Knip met een scherp schaartje de blaadjes of takjes van de peterselieplant af. Bij meerdere plantjes per pot kan je wel iets eerder oogsten maar heb je kleinere en minder stevige steeltjes.
Kruiden kweken in een moestuinbak
Wil jij zelf verse kruiden kweken, zoals peterselie, maar heb je niet genoeg ruimte voor een moestuin op jouw balkon of tuin? Bekijk dan eens de handige moestuinrekken, kweekbakken of kweektafels in onze webshop.