Hoe kun je een oppottafel het beste gebruiken?

Een oppottafel is meer dan alleen een decoratief object. Naast dat een oppottafel een verhoging is voor je favoriete planten, is het in de eerste plaats natuurlijk een handig werkblad om je planten in de lente te verpotten. Ook geeft een oppottafel extra ruimte om je tuingereedschap op te bergen. Ben je benieuwd hoe je alles uit jouw nieuwe oppottafel kunt halen? We hebben de belangrijkste tips voor je onder elkaar gezet in deze blog: hoe kun je een oppottafel het beste gebruiken?

Decoratieve oppottafel: fleur een saaie muur op

Hoe kun je een oppottafel het beste gebruiken? Naast het praktisch nut, zijn oppottafels heel mooi. Het kan zijn dat je een lege hoek hebt op je terras, of een kale muur die je wat gezelliger wilt maken. Als je hierover nadenkt, kan een oppottafel een oplossing zijn. Oppottafels zijn namelijk naast heel praktisch, ook heel mooi! Denk aan een werkblad van metaal of robuust hout en een extra etage voor je planten. Een oppottafel geeft ieder terras meer levendigheid. Vooral in de lente en zomer.

Geef je mooiste planten een verhoging

Wanneer het seizoen van planten verpotten voorbij is gebruik je jouw oppottafel steeds minder. Rond deze tijd, meestal in de zomer, kun je de oppottafel goed gebruiken als verhoging om je hangplanten en bloemen op te zetten. Maak van je rijk bloeiende margrieten, geraniums en lobelia’s een echte blikvanger door ze op ooghoogte op je oppottafel te zetten. Zo fleur je een kale muur gelijk op.

Andere decoratieve items voor op een oppottafel

Je kunt ook andere decoratieve items op je oppottafel zetten. Kom je altijd met een boodschappenwagen vol prullaria terug van het tuincentrum? Dan heb je nu dé plek gevonden die je ermee kunt inrichten. Zet je decoratieve vogelhuisjes, insectenhotel, windlichten, potterie en gieters op je nieuwe oppottafel. Hiermee maak je van je terras een gezellige plek, waar altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Een oppottafel als handig extra werkblad op je terras, in je serre of buitenhuis

Natuurlijk is een oppottafel in de eerste plaats praktisch. Als je een nieuwe oppottafel hebt gekocht, heb je op ieder moment van de dag een extra werkblad tot je beschikking. Je kunt je oppottafel op allerlei verschillende plekken zetten. Niet alleen tegen een muur op je terras, maar ook in je serre of in een buitenhuis. Heb je een hal? Dan kun je de oppottafel ook hier neerzetten. Zorg wel altijd dat je oppottafel tegen een muur aan staat. Dan weet je zeker dat hij niet naar achter valt.

Geen modderig terras met een oppottafel

Met een oppottafel heb je nooit last van een modderige vloer of tegels. Tijdens het verpotten van je planten wordt er nog wel eens wat aarde gemorst. Dit is vervelend, omdat je veel tijd kwijt bent met het weg bezemen van de potgrond. Als je jouw planten verpot op een oppottafel, heb je hier geen last van. Wanneer je klaar bent de potgrond, kan deze zo met je hand of een veger en blik verwijderd worden. Heb je een balkon? Ook daar biedt een oppottafel uitkomst.

Rijd je oppottafel overal naartoe

De meeste oppottafels hebben wieltjes. Dit is handig, want zo kun je jouw oppottafel overal naartoe verplaatsen. Je hoeft met een oppottafel op wieltjes dus niet met plantenpotten heen en weer te slepen. Dit is zeker handig als je een groot terrein tot je beschikking hebt. En als je klaar bent met je planten verpotten, rijd je hem zo weer terug naar de plek waar je hem het mooist vindt staan.

Keuken kruiden: basilicum, tijm en rozemarijn

Ben je ook fan van tuinkruiden kweken? Koop tuinkruiden zaadjes van al je favoriete tuinkruiden en zaai ze in potjes. Als jouw oppottafel op een beschutte plek staat, maar wel in de zon (het liefst op het zuiden) is dit de perfecte plek om je basilicum, tijm, peterselie of bieslook in op te kweken. Handig als je geen plek in je tuin hebt, of alleen een klein balkon.

Creëer opslagruimte met een oppottafel

Een oppottafel heeft nog een praktisch aspect. Want je hebt namelijk genoeg plek om al je tuinspullen in op te slaan die eerder rond slingerden in je hal, serre of schuur. Creëer een vaste plek voor al je tuingereedschap, potgrond, stekpotjes en handschoenen. Hoe kun je een oppottafel het beste gebruiken? Ook als handige opbergplek voor tuinspullen.

Voor hout in de winter

Heb je een houtkachel binnen? Dan zul je vast hout hebben voor in de winter. Of je nu zelf je eigen hout hakt of het ergens in de buurt inslaat, je hebt altijd een droge plek nodig om hout te bewaren voor je kachel. Een oppottafel is ideaal om in de winter hout te bewaren: zeker als je oppottafel onder een afdak, in je hal of serre staat. Je hout blijft droog en je hoeft ‘s avonds niet meer de deur uit om in de schuur of buiten nieuw hout te halen. Als je veel hout hebt, kun je dit hout vanuit je opslagruimte buiten eens in de zoveel tijd in kleine hoeveelheden naar je oppottafel halen. Gestapelde houtblokken staan ook heel decoratief.

Al je tuingereedschap en potten

Om de lege bloempotten en plantenschotels te bewaren kun je de onderste etage gebruiken. Leg je schoffeltjes, harkjes en schepjes in een kistje op de onderste etage van de oppottafel. Als je geen planten meer hoeft te verpotten, kun je de bovenste etage hier ook voor gebruiken. Daarnaast heb je ook ruimte om je sier- en stek potten te stallen. Als je meer ruimte nodig hebt hiervoor, kun je altijd een tweede oppottafel aanschaffen. Je hebt dan een groter werkblad, en meer opslagruimte. Je kunt de oppottafels makkelijk aan elkaar bevestigen.

Advies nodig? Vertisign helpt

De oppottafels van Vertisign zijn perfect voor ieder terras, serre of balkon. Je weet nu het antwoord op “Hoe kun je een oppottafel het beste gebruiken?”, wil je echter nog meer weten? Of wil je advies over één van onze oppottafels? We helpen je graag verder. Je kunt gemakkelijk contact met ons opnemen. Hiervoor kun je het online vragenformulier invullen op onze website. We zullen na twee dagen contact met je opnemen. Liever persoonlijk contact? We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 085 047 0044. Ook kun je bij ons langskomen in Giessenburg. Maak wel altijd een afspraak van tevoren.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek