Onze duurzame moestuinbakken

Vertisign profileert zijn moestuinbakken en moestuintafels als een duurzame oplossing voor het kweken en verbouwen van verantwoorde groenten en kruiden. Maar waarom is dat zo? Hieronder leggen we de duurzaamheid van ons product uit:

Verschillende betekenissen voor duurzaam

Allereerst heeft de term duurzaam verschillende betekenissen. De eerste betekenis hiervan heeft betrekking op de levensduur van het product, want des te langer een product meegaat des te duurzamer het product is. Een andere betekenis heeft te maken met de impact op het milieu. Een product moet geproduceerd worden en heeft daardoor altijd een negatieve impact op het milieu, er moet immers materiaal gebruikt worden en energie aan toegevoegd worden om het te maken. Toch kan een product wel duurzaam zijn als het op termijn milieu voordelen bied.

Levensduur van de moestuinbakken

Doordat de moestuinbakken en moestuintafels vervaardigd zijn uit stalen delen welke voorzien worden van een corrosiebestendige zinklaag heeft het product een langere levensduur dan producten met een soortgelijk doel. Geconserveerd metaal is immers beter bestand tegen weersinvloeden dan bijvoorbeeld kunststof of hout. Op die manier is de levensduur van onze  moestuinbakken op poten en moestuintafels duurzamer te noemen dan vergelijkbare producten.

Positieve milieuimpact met een moestuinbak

Zoals al eerder aangegeven hebben producten altijd een negatieve impact op het milieu. Echter doordat er met onze moestuinbakken en moestuintafels voedsel geproduceerd wordt wat direct door de gebruiker genuttigd kan worden wordt er een positieve milieubijdrage geleverd. Op de volgende punten leveren onze producten een positieve milieubijdrage:

  • Er is geen transport nodig voor de groenten, het wordt ter plekke geproduceerd.
  • Er is geen energie nodig voor de product van de groenten, de zon doet het werk.
  • De groenten hoeven niet vers gehouden te worden, ze worden direct genuttigd vanuit de moestuinbakken.
  • Er wordt geen natuurland gebruikt voor de productie van de groenten, de ruimte die gebruikt wordt is stedelijk gebied en door op verschillende hoogtes te kweken wordt ruimte bespaard.
  • Het gebruik van pesticiden wordt (afhankelijk van de moestuinierder) aanzienlijk gereduceerd.

Nederlandse producent van de moestuinbak

Tenslotte worden de onderdelen ontworpen en geproduceerd door bedrijven uit Nederland. Dit is uiteraard duurder dan producten vanuit Azie, maar daardoor is er minder transport nodig en steunen we de lokale werkgelegenheid. In de toekomst hoopt Vertisign door technologische ontwikkelingen ook het waterverbruik van jouw moestuin te kunnen reduceren.

Mocht u benieuwd zijn naar onze producten? Bekijk dan onze kweekbakken, kweektafels en kweekrekken online. Bij vragen over de duurzaamheid of heb jij een positief idee, laat het dan weten.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek