Nuttige insecten in jouw moestuinbak

Insecten in jouw moestuinbak, je moet er liever niet aan denken. Irritante insecten en ongedierte dat aan jouw groenten en kruiden wilt knagen. Terwijl je net zo blij bent dat er eindelijk wat groeit. Dat wil je natuurlijk niet. Maar insecten kunnen juist ook heel nuttig zijn in jouw moestuin of kweektafel. Welke insecten dit zijn en vooral waarom? Vind je in deze blog.

Lieveheersbeestjes

Lieveheersbeestjes kunnen heel nuttig zijn in jouw moestuin want, zij helpen tegen het bestrijden van verschillende soorten luizen, tripsen en mijten. Voor het lieveheersbeestje zijn dit belangrijke voedingsbronnen. Helaas zijn er ook soorten lieveheersbeestjes die minder nuttig zijn omdat, ze zich voeden met planten en schimmels. Dus je moet maar net geluk hebben met welk lieveheersbeestje te maken krijgt.

Vlinders

Ze zijn er in veel verschillende mooie kleuren. Naast dat vlinders heel mooi zijn, zijn ze ook nog is harstikke nuttig in jouw moestuin. Vlinders zijn nuttige insecten in jouw kweekbak omdat, ze een belangrijke rol spelen bij de bestuiving van jouw planten in jouw moestuinbak. Hierdoor gaan ze ook veel beter groeien. Wil je meer vlinders in jouw moestuin? Plaats dan planten die vlinders aantrekken in de kweekbak of moestuintafel.

Gaasvliegjes

Gaasvliegjes zijn erg nuttig in jouw moestuin. Niet alleen de volwassenen gaasvliegjes zijn nuttig in jouw moestuin ook de larven hiervan zijn erg nuttig. De larven eten de bladluizen in jouw moestuin op.  Zij zorgen er dus ook mede voor dat jouw moestuin er mooi uit blijft zien. Daarnaast zijn de volwassenen gaasvliegjes ook erg nuttig omdat, zij de nectar en het stuifmeel van de planten in jouw moestuinbak opeten.

Sluipwespen

Sluipwespen worden regelmatig ingezet tegen het bestrijden tegen bladluizen. Als je geen gebruik wilt maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Sluipwespen zijn namelijk erg gek op bladluizen. Kortom sluipwespen zijn erg nuttig als je jouw moestuinbak netjes wilt houden.

Oorwormen

Oorwormen zijn nuttig in jouw moestuin omdat, ze bladluizen en mijten opeten. Ook eten ze de eitjes van andere insecten op. Dus ze slaan twee vliegen in één klap. En zo is jouw moestuin ook weer een stukje mooier dankzij de oorworm.

Loopkevers

De insecten die wij hierboven besproken hebben zijn vooral nuttig omdat, ze veel kleine insecten zoals bladluizen en mijten opeten. Maar loopkevers pakken het groter aan. Zij eten namelijk slakken. Hoe fijn is dat?! Eindelijk af van het feit dat je sla aangevreten is door slakken.

Insecten zijn dus gewoon harstikke nuttig

Kortom insecten zijn dus harstikke nuttig in jouw moestuintafel of kweekbak. Ze bestrijden bladluizen en mijten. En zorgen voor het bestuiven van jouw planten in jouw moestuin. Insecten houden jouw moestuin schoon, netjes en laten nieuwe planten weer groeien. Dus erger je een keer niet aan al die insecten want, ze zijn gewoon harstikke nuttig.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek