November

Het wordt al weer kouder en donkerder, wat is er in november te doen in jouw moestuinbak? Ook voor deze maand geven we jou de beste tips op het gebied van zaaien, kweken en oogsten met jouw moestuintafel of kweekbak.

Wat zijn de moestuinklusjes in november?

Nu is de tijd om de moestuinbakken vrij te maken van zomergroente. De plantresten kun je direct gebruiken op de bodem van een geul waar je volgend jaar pronkbonen boven kunt telen. Het is het begin van een nieuwe cyclus. Verder kun je de moestuinbakken al aanvullen met moestuingrond of meststoffen. Ruim verder afgevallen bladeren op uit de verhoogde moestuinbak.

Wat kun je in november in een moestuinbak planten?

Je kunt nog steeds knoflook en sjalotten planten in november. Doe dit wel op dagen wanneer het niet vriest.

Wat kun je in november in de moestuinbak zaaien?

Je kunt deze maand tuinbonen voor overwintering zaaien. Alleen in warme gebieden kun je zo’n herfstzaaisel met tuinbonen proberen, in koude en opengelegen tuinen kun je beter tot het voorjaar wachten. Zaai op plekken waar je met cloches de grond hebt beschut. Neem ook een redelijk winterhard ras, zoals “Aquadulce” of “the sutton”.

Wat kun je in november nog uit de moestuinbakken oogsten?

Vroeg rijpende spruitkoolrassen kun je deze maand al oogsten. Pluk ze altijd van onderaf naar boven. Trap met je hak de planten weer vast in de grond als ze zijn losgewrikt door herfst. Verder kun je deze maand nog andijvie, bieten, rapen, witlof, Chinese bieslook, wortels, bloemkool, rammenas, schorseneren, pastinaak, boerenkool en prei oogsten als u deze tijdig gezaaid heeft.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek