Start een moestuin op het dak in de winter

De winter is de periode om aan een moestuin op het dak te beginnen. Heb jij altijd al een eigen moestuinbak, moestuintafel of moestuinrek willen hebben, maar is het daar nooit van gekomen, dan is dit de periode om ermee te starten. Maar pak eerst, alvorens schoffel en gieter tevoorschijn te halen en zakjes zaad open te scheuren, een luie stoel. De eerste stappen als moestuinier zet je namelijk niet met jouw handen, maar met het hoofd. 

Plan jouw moestuinbak op het dak

Ga dus rustig zitten en bedenk hoe jouw ideale moestuinbak eruit zou zien. Welke vorm heeft hij, hoe groot is hij en op welke plek komt hij? Wordt het een moestuin met veel groenten zodat de hele familie ervan kan eten? Of heb je liever een paar bijzondere soorten die in de winkel moeilijk te krijgen zijn? Worden het lange strakke rijen? Of wilt je her en der wat kolen en artisjokken tussen de rozenstruiken omdat dat er zo mooi artistiek uitziet? Daarnaast moet je voor een moestuinbak op het dak rekening houden met wind, zon en weersinvloeden. 

Begin een handige moestuinbak in stappen 

Om jouw te helpen bij het inrichten van jouw moestuin op het dak hebben we een handig stappenplan gemaakt. Aan de hand van een aantal vragen helpen we jou op weg, want jouw ideale moestuinbak is afhankelijk van meerdere factoren. Lees meer over ons stappenplan voor het inrichten van een moestuinbak hier.

Advies bij het inrichten van jouw moestuinrekken 

Zodra je weet wat je wilt, kan het grote werk beginnen. Maar wil jij je liever eerst laten informeren door specialisten? Dat kan. Neem vrijblijvend contact met ons op; wij kunnen je stap voor stap verder helpen. Want iedereen kan een moestuin beginnen op het dak, balkon of terras met de kweekbakken en kweektafels van Vertisign.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek