Mei

Mei is een geweldige moestuinmaand, de lente is dan in volle gang. Volgens veel tuiniers is mei de beste maand in de moestuin, vol ontwikkeling en fris groen. Maar wat kun je doen in mei met een moestuinrek van Vertisign?

De moestuinbak in mei

Hopelijk is het merendeel van het zaaiwerk gebeurd, maar er zijn altijd dingen die je over het hoofd gezien hebt. Geen ramp, in de maand mei kan dit nog prima recht gezet worden. Vanaf midden mei, nadat de ijsheiligen voorbij zijn, mag namelijk alles gezaaid en geplant worden. De kans op nachtvorst is dan zo goed als verdwenen.

Planten in mei

Gevoelige gewassen, zoals aubergines, paprika’s en tomaten, kunnen in de volle grond van de kas of in moestuinbakken of kweekbakken worden geplant. Als je ze buiten wilt uitplanten moet je ze eerst nog een paar weken in de kas houden. Sommige gewassen kunnen jouw steun goed gebruiken. Erwten hebben rijshout of gaas nodig om tegenaan te klimmen. Tuinbonen kun je met tuintouw aan stokjes binden.

Zaaien in jouw moestuintafel of moestuinbak?

Er kan genoeg in de moestuinbakken gezaaid worden zoals bietjes, late erwten, wortelen, broccoli, slasoorten, radijzen, rucola, knollen en spinazie. Zaai sperziebonen, courgettes en komkommers pas wanneer je er zeker van bent dat er geen vorst meer zal optreden.

Oogsten in mei

De eerste gewassen van het nieuwe jaar kunnen na half mei geoogst worden. Denk aan rapen, peterselie, koolrabi, kervel, kropsla, spinazie, andijvie en tuinkers.

Moestuintips in mei

Rond deze tijd groeien je groenten hard. Aangezien wortelen, pastinaken en de koolsoorten nog steeds last kunnen hebben van ongedierte, moet je ze zo lang mogelijk onder het tuinvlies of insectengaas houden. Naast je groenten schiet ook het onkruid als een dolle uit de grond. Wieden tijdens droog weer maakt veel wiedwerk met de hand overbodig.

Wees verder op de hoede voor de koolvlieg. Zij is actief vanaf midden april tot einde mei. Neem eveneens voorzorgen tegen ajuin en wortelvlieg. Tuingaas is hiervoor de beste bescherming.

Verzamel verder al het beschikbare, organische afval om een composthoop op te zetten. Alle groene planten uit de natuur zijn bruikbaar. Oude zaden zijn reeds gevallen en nieuwe zijn nog niet aanwezig. Let wel op de aanwezigheid van sommige plantenwortels. Wanneer zij aan de buitenkant van de composthoop zitten, gaan zij zeker verder groeien.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek