Maart

Wat is er in maart te doen in jouw moestuinrek of moestuinbak van Vertisign? Iedere maand geven we de beste tips voor het onderhoud op het gebied van het onderhoud, zaaien en oogsten in jouw moestuin.

Jouw moestuintafel in maart

Stroop de mouwen maar op, want in maart gaat het moestuinseizoen echt van start. We kunnen al wat gewassen zaaien en er valt zelfs al wat te oogsten!

Welke moestuinklusjes kun je doen in maart?

Maak het zaaibed gereed. Waar nodig hark je het nog een keer voor een fijne structuur. Zorg voor voldoende voeding in de bodem, maar gebruik geen zware bemesting; daar kunnen kiemplantjes niet tegen. Geef vervolgens direct na het zaaien water, maar wel met beleid. De zaadjes kunnen anders wegspoelen.

Wat kun je in jouw moestuinbak zaaien?

In maart kun je de volgende gewassen al in de kweekbak zaaien: spruitjes, raapstelen, radijs, rapen, snijbiet, spinazie, tuinkers, herfst- en winteruien, wortelen, kapucijners, doperwten, peultjes, postelein en prei.

Wat kun je in maart op de vensterbank voorzaaien?

Ook in deze maand kun je op de vensterbank al voorzaaien: andijvie, aubergine, kervel, komkommer, broccoli, koolsoorten, paprika, pepers, peterselie, postelein en prei. Voor het vensterbanktuinieren kun je allerlei bakjes en potjes gebruiken. Erg handig zijn turfpotjes, die je straks met pot en al in de grond kunt zetten. Je kunt ook jouw moestuintafel binnen zetten, maak het rek schoon en geef de plantjes niet teveel water.

Wat kun je in maart uit de moestuinbak oogsten?

Het is wat vroeg, maar er valt al wat te oogsten uit jouw moestuinrek: vroeg gezaaide spinazie, de eerste rabarberstengels, waterkers, tuinzuring, sla en radijs.

Moestuintip van maart:

Is de grond nog net iets te koud, maar wil je toch al buiten zaaien? Warm de grond snel op met behulp van een broeikap.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek