Laurier kweken

Laurier komt van oorsprong uit het Midden Oosten. De plant is een houtachtige heesterstruik die altijd groen blijft en zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen bevat. Vroeger werd laurier gezien als een symbool van wijsheid en glorie. Grote winnaars, veldheren en keizers werden vroeger gekroond met een laurierkrans. Tegenwoordig heeft laurier verschillende toepassingsmogelijkheden. Buiten het gebruik in de keuken vind je laurier ook terug in bijvoorbeeld versieringen en als geurig bestandsdeel van potpourri. De laurierbessen en het blad hebben ook geneeskrachtige werkingen. Laurier wekt de eetlust op, bevordert de spijsvertering, kan helpen tegen krampen en reumatische klachten. Verder wordt van laurier gezegd dat het de bloedsomloop stimuleert en transpiratie tegengaat.

Laurier in de moestuinbak

Laurierstruiken worden vaak gebruikt als afscheiding in een tuin of als heg. De struik kan erg groot worden, zorg daarom voor voldoende ruimte in je moestuin. Plant laurier in november, maar alleen als het op dat moment niet vriest. Wordt er (strenge) vorst voorspelt, dan kun je hem het beste eerst binnen in een pot planten. In mei kun je hem buiten uitplanten.

Laurier houdt van organisch bemeste grond. Om de vijf weken bewateren is in het begin voldoende. De kluit mag echter niet uitdrogen, dan stagneert de groei. In het voorjaar kun je bijmesten, maar veel mest heeft de laurier niet nodig. Zodra het warmer wordt, is het wel belangrijk dat je laurier dagelijks water geeft in de moestuinbak of kweektafel

Oogsten van laurier

De blaadjes en de bessen van de laurierstruik kun je het hele jaar oogsten. Je kunt ze vers gebruiken of laten drogen.

Kruiden kweken in een moestuinbak

Wil jij zelf verse kruiden kweken maar heb je niet genoeg ruimte voor een moestuin op jouw balkon of tuin? Bekijk dan eens de handige moestuinrekken, moestuinbakken of moestuintafels in onze webshop.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek