Kweektafels

Altijd al willen genieten van verse, zelfgekweekte groenten en kruiden uit jouw moestuin, maar zie jij op tegen het vele werk? Met de kweektafels van Vertisign kan jij nu eenvoudig op hoogte moestuinieren. Plaats de kweektafel op jouw balkon, dak of terras en begin met het kweken van verse groenten en kruiden.

Past zelfs 4 hoog door de deur naar jouw een balkon.
Ook jij kan moestuinieren, ook als je even geen tijd hebt.
Je hoeft niet te bukken, de kweektafels hebben een hoogte van 90 cm.
De afvoer beschermt jouw groenten tegen overtollig water.

It seems we can't find what you're looking for.
Onze kweektafels

Verantwoord

Ga aan de slag met jouw moestuin en geniet binnenkort van verse groenten en kruiden.

Kweken op hoogte

Groenten kweken in onze moestuintafels biedt optimaal kweekgemak en kost weinig tijd.

Duurzame kweektafels

Het stalen frame zorgt voor een stevige, weerbestendige moestuin.

Groenten kweken in onze kweektafel

Onze kweektafel is ideaal voor het kweken van groenten. Voorbeelden van geschikte groenten zijn onder andere courgettes, sla, paprika en nog veel meer. Deze groenten nemen niet veel ruimte in beslag en hebben een relatief kleine oogst. Als je grote hoeveelheden van deze groenten wilt kweken, kun je ervoor kiezen om meerdere kweektafels te kopen. Maar er passen ook genoeg groentes in één kweektafel. Groenten die weinig ruimte in beslag nemen en daarbij veel oogst hebben zijn bijvoorbeeld bietjes, radijsjes, veldsla, wortels en rucola. Deze soorten groenten zijn daarom ideaal om in een moestuintafel te zetten. Ook cherrytomaatjes doen het goed in een kweektafel.

Kweektafel op poten is goed voor de planten.

Een kweektafel op poten is beter voor planten dan tuingrond. Je kunt namelijk met hoge kwaliteit biologische aarde werken. Je bent er daardoor zeker van dat er geen schadelijke stoffen in de grond zitten en daarmee in je voeding terecht kunnen komen. Daarnaast biedt een kweektafel, zoals iedere tuinman of tuinvrouw zal bevestigen, de ideale groeiomstandigheden. Veel ervaren tuinmannen en tuinvrouwen gebruiken een verhoogde kweektafel om plantjes in te kweken. Dit doe je zelden direct in de tuingrond. Onder de juiste omstandigheden groeit een plant beter. Je kan de plant daarna verplaatsen, maar je kan hem ook in de kweektafel op poten laten staan.

Onze kweektafel ideaal voor de stadstuin

Kweektafel als moestuin gebruiken.

De kweektafel was oorspronkelijk bedoeld voor het kweken van een zaadje tot een kiemplantje waarna je de plant daarna in de volle grond zet. Maar je kunt de plant ook in de kweektafel laten staan. De groeiomstandigheden voor de plant zijn immers al goed. Een moestuinbak van Vertisign hebben een diepte waar alle groentes en kruiden in kunnen staan. Er is geen risico op een te natte grond door overmatige regenval. De kans op onkruidzaad dat via de lucht in de aarde komt, is met een verhoogde kweektafel ook veel kleiner. En slakken komen een kweektafel op poten ook minder snel op. Een moestuin waar slakken van iedere groente of van de aardbeien gegeten hebben is dus ook voorbij.

Verhoogde kweektafel maakt tuinieren voor iedereen mogelijk.

Of je nu in de stad of op het platteland woont, of je nu jong of oud bent, de Vertisign verhoogde kweektafel brengt tuinieren voor iedereen dichterbij. Er zijn mensen die denken geen groene vingers te hebben, maar een moestuintje kweken is voor iedereen mogelijk. De plant doet het meeste werk. Jij hoeft met de Vertisign kweektafels alleen maar de juiste stappen te zetten. Het resultaat is heerlijke verse en gezonde voeding en daar heeft iedereen baat bij.

De kweektafel ontwikkelt om te groeien

Vertisign gelooft dat er altijd ruimte is voor groei. Door haar producten zo te ontwikkelen willen wij jou in staat stellen om ook verse groenten te kweken, zelfs als je daar niet de ruimte voor hebt. Onze producten maken jouw moestuin mogelijk.

De kweekbak op hoogte

Met de kweektafels van Vertisign plaats je de kweekbak op poten. Hierdoor hoef je niet meer te bukken of op de knieën te zitten om jouw verse groenten en kruiden te verzorgen in jouw moestuin. Zaaien, poten, kweken en oogsten doe je met onze kweektafel gewoon staand waardoor je ook kunt moestuinieren wanneer je last hebt van rug- en knieklachten.

Uitgebreid assortiment kweektafels

Bij Vertisign kun je terecht voor een ruim assortiment aan stijlvolle en leuke kweektafels, kweekrekken en moestuinbakken. Je kiest zelf de uitvoering en afmeting van jouw kweektafel. Daarnaast zijn de groententafels modulair opgebouwd waardoor je de verschillende kweektafels makkelijk aan elkaar kunt koppelen. Zo creer je een nog grotere moestuin op jouw balkon, terras of dak.

Voordelen van onze kweektafels

Onze kweektafels hebben meerdere voordelen. Doordat je op stahoogte werkt worden knie- en rugklachten voorkomen. Daarbij kun je met onze moestuinrekken en tafels op meerdere niveau’s moestuinieren waardoor je de ruimte in jouw tuin, kas of balkon optimaal kunt benutten. De tafels zijn overigens eenvoudig te verplaatsen waardoor je de indeling in de kas of moestuin altijd kunt wijzigen. Voeg eventueel wielen toe en maak de kweektafel verrijdbaar. Op deze manier kun je de planten die in de felle zon staan makkelijk verplaatsen.

Optimaal kweekplezier met onze kweektafel

Doordat de kweektafels zijn uitgevoerd in roestbestendige materialen kun je jarenlang plezier hebben van jouw moestuintafel. Zo zijn de bakken voorzien van afwatering waardoor overtollig water makkelijk wegloopt en werk je op hoogte waardoor je beter zicht hebt op de gewassen. Op deze manier wordt het verzorgen van jouw groenten en kruiden nog makkelijker in onze kweekbakken.

Breidt de kweektafel uit met accessoires

Als je eenmaal een moestuin begonnen bent met onze kweektafel is het mogelijk de tafel uit te breiden met aanvullende accessoires. Zo maak je tafel verrijdbaar, voeg je een broeikap toe of ondersteun je jouw verse tomaten met een klimrek. Alle accessoires zijn makkelijk toe te voegen en te bestelling in onze webshop.

De kweektafels zijn uit te breiden met een klimrek

De kweektafel voor rolstoelgebruikers

De kweektafels van Vertisign zijn daarnaast zeer geschikt voor dagbestedingen en verzorgingsinstellingen. De moestuin bevindt zich namelijk op hoogte waardoor je vanuit een (rol)stoel makkelijk bij jouw groenten en kruiden kunt. Daarbij zie je onze moestuinen steeds vaker in een verpleeghuis, want als je niet meer kunt bukken is een moestuinbak op poten ideaal. Overigens is ook op jouw balkon of terras een kweektafel handig, of op het dak waar hij meer zonlicht vangt. Wel moet je er rekening mee houden dat je een tafel moestuin meer water moet geven. De bodem wasemt vocht uit en op de grond speelt dat effect niet.

Advies nodig bij het kopen van een kweektafel?

Welke kweektafel het beste bij jouw (moes)tuin past, hangt af van jouw wensen en behoeften. Heeft u veel of weinig ruimte? Plaatst u de kweektafel in een kas of op een balkon, dak of terras? Onze medewerkers helpen je graag bij het vinden van de makkelijkste oplossing voor jouw moestuin. Neem gerust contact met ons op voor jouw ideale moestuin.

Iedere dag verse kruiden uit de kweektafel

Je kunt de allerlekkerste keukenkruiden kweken in kweektafels en oppottafels. Hierbij kun je denken aan de echte klassiekers zoals peterselie, bieslook of oregano. Maar wist je dat er nog veel meer kruiden zijn die heerlijk zijn om te gebruiken in de keuken en super gezond zijn? Dragon, salie en fenegriek doen het allemaal goed in kweektafels en zijn relatief makkelijk te kweken. Stel wel altijd, voordat je begint met het planten van de zaden, vast of de kruiden ongeveer evenveel water nodig hebben. Dit is belangrijk, omdat het moeilijk is om kruiden op het kleine oppervlak van de kweektafel van verschillende behoeften te voorzien. Mediterraanse kruiden zoals tijm of rozemarijn hebben veel minder water nodig dan basilicum of bieslook.

Optimaal gebruik maken van je oogst

Wil je het hele jaar door genieten van de kruiden uit je kweektafels? Je kunt de kruiden die je hebt geoogst drogen of invriezen. Als je ze gaat drogen, kun je de bosjes kruiden ondersteboven hangen op een droge en warme plek. Als ze droog zijn, kun je de kruiden uit je kweektafel opbergen in een trommel, bakje of zakje.

7 missers om te voorkomen bij het starten van een moestuin.

Een moestuin aanleggen is eenvoudig, maar toch worden vaak dezelfde fouten gemaakt. Vermijd deze 7 fouten bij het aanleggen van een moestuin.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.