Juni

In juni kan het ineens erg warm zijn. Water geven wordt dan een nieuwe prioriteit. Zorgen dat er genoeg te drinken valt voor jouw groenten en kruiden is dan van levensbelang. Welke tips hebben we nog meer voor jouw moestuinbak?

De moestuinbak in juni

Zeker voor zaailingen en pas verplante gewassen is het water geven van essentieel belang, die gaan zich namelijk ontwikkelen. Het is dus de moeite waard om tijd te besteden om het water terecht te laten komen bij de gewassen die het meest nodig hebben.

Planten in jouw moestuintafel

In juni zijn de omstandigheden optimaal. De warme temperaturen en de vochtige grond geven een uitstekende groei. Later in de zomer zijn de omstandigheden minder gunstig. Zorg dus dat al je gewassen halverwege juni geplant en aan het groeien zijn.

Zaaien in de moestuinbak

Nu kun je gewassen zaaien die snel doorschieten als ze koude of korte dagen beleven. Dat geldt onder andere voor witlof, andijvie en Chinese kool.

Oogsten uit de moestuinbak

In de loop van de maand juni komt er ruimte vrij in jouw verhoogde moestuinbakken. Spinazie, peulerwten, slasoorten, vroege aardappelen, lenteuitjes en jonge worteltjes maken in deze maand plaats voor een volgend gewas omdat ze geoogst kunnen worden.

Juni is eigenlijk nog te vroeg om de kaart van de echte najaarsgroenten en nateelten al te trekken. Er zijn immers nog heel wat hoofdteelten die je nog kunt opstarten. De eerste zomerworteltjes, rode bietjes en tuinbonen zijn aan het begin van de zomeroogst klaar. Aangezien de versheid verminderd als ze ouder worden, kun je ze het beste zo snel mogelijk oogsten. Dat maakt ook ruimte vrij voor latere gewassen.

Tips voor jouw moestuinbak in juni

Doe rustig aan met meststoffen. Te veel mest toedienen kan leiden tot grote problemen voor het milieu. Verder beginnen insectenplagen in de zomer schadelijk te worden. Rode spintmijten houden van hete, droge omstandigheden en zorgen voor bladverlies bij sperziebonen, pronkbonen en kasgewassen. Valse meeldauw kan in de drogere perioden gevaarlijk zijn voor courgettes, komkommers, erwten, pompoenen en koolrapen. Vochtig blijvende grond kan de schade beperken, geef daarom zorgvuldig water.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek