Juli

Juli is vaak een warmere maand, dus wat is er in juli te doen in de verhoogde moestuinbak? Iedere maand geven we je de beste tips voor het onderhoud op het gebied van de moestuin, zaaien en oogsten.

De moestuinbak in juli

Juli is veelal een warme maand, dat betekent dat er volop kan worden geoogst. Vele moestuinbakken komen hierdoor leeg te staan en zijn klaar voor de volgende teelt. Bij het kweken in een kas is het trouwens belangrijk om goed te ventileren en hoge temperaturen te voorkomen om ziektes en schimmels te vermijden.

Zaaien in de moestuin

Je kunt nog steeds een aantal gewassen zaaien in de lege bakken van jouw moestuintafel of moestuin. Denk bijvoorbeeld aan rapen, radijzen, wortelen, andijvie, pluksla, postelein, paksoi, Chinese kool, spinazie, rucola en tuinkers. Tussen eind juli en begin augustus kun je nog een laatste ronde klein duimpjessla zaaien. Dun eerder geplante zaailingen goed uit zodat ook deze gewassen goed de ruimte krijgen om te groeien.

Oogsten uit eigen tuin

Deze maand kunnen de eerste komkommers, augurken, ronde worteltjes, boontjes en doperwten geoogst en klaargemaakt worden. Daarnaast kun je deze maand ook weer courgette, rapen, peterselie, koolrabi, wortel, spinazie en bloemkool oogsten. Ook bij eventueel kleinfruit zoals zomerframbozen, aalbessen, zwarte bessen, kruisbessen, blauwe bessen en bramen kunnen de vroege rassen al geplukt worden. Pluk verder zoveel mogelijk zoveel mogelijk gewassen, des te meer zullen ze produceren. Als je enkele vruchten rijp laat worden, zal de plant stoppen met zaad produceren.

Moestuintips voor juli

Ziekten en schimmels zoals meeldauw liggen op de loer. Zorg ervoor dat je gewassen minder vatbaar zijn door ze in optimale conditie te houden. Iedere dag valt er nu meer uit jouw moestuin te oogsten. Het beste is om wat je verzamelt uit je moestuin gelijk op te eten nu het nog vers is. Zodra groenten zijn geoogst, beginnen ze namelijk in kwaliteit achteruit te gaan omdat het vocht verdampt uit de vezels.

Tomaten, komkommers, paprika’s, meloenen etc. hebben vooral water en vloeibare voeding nodig. Om plagen te voorkomen is het verstandig om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Geef bonen voldoende water bij de wortel zolang ze aan het bloeien zijn. Hiermee bevorder je ook de nieuwe bloemvorming in jouw kweektafel.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek