Januari

Een donkere en koude maand, maar alhoewel de vorst en sneeuw het misschien onmogelijk maakt om aan de slag te gaan met de moestuintafel of moestuinrekken, is er toch al het een en ander mogelijk, lees hieronder meer:

De moestuinklusjes voor januari

  • De compost kan worden gekeerd en je kunt eventueel de moestuinbakken bemesten.
  • Er kunnen nieuwe moestuintafels geplaatst worden. Eventueel kun je voorzaaien, maar achter een raam met veel licht.
  • Begin niet met het bewerken van de grond wanneer die doornat is! Je maakt dan de structuur van de grond kapot.
  • Tijdens koud winterweer is de kans groter dat duiven je kolen belagen. Ze kunnen in een korte tijd een grote ravage aanrichten. Controleer dus regelmatig of de netten goed op hun plaats zitten.

Planten en zaaien in januari

  • Tuinbonen, sla, zomerkolen en spinazie bijvoorbeeld, kun je in potten of trays zaaien in een warme kas of op het vensterbank.
  • Momenteel kun je nog niets buiten in de moestuinbakken en moestuinrekken zaaien.

Oogsten in januari

Rond deze tijd staan er niet veel groenten meer in de kweekbak. Toch zijn er nog een paar beschikbare gewassen die je kunt oogsten zoals spruitkool, prei, pastinaak, rapen, knollen, selderij en de koolsoorten.

Moestuinbaktip van de maand

Dit is een prima periode om te zorgen dat al je gereedschap schoon, gebruiksklaar en in goede staat is. Check jouw kweekbak, kweektafel of accessoires als de broeikap op gebreken.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek