Heeft een moestuinbak invloed op ons dagelijks bestaan?

Wat voegt het kweken in een moestuinbak of kweektafel eigenlijk toe aan ons dagelijks leven? Is het nuttig? En hoe erg houdt het ons bezig? Deze vragen verwekte wij in een enquête. Die ingevuld is door ruim honderd respondenten. De resultaten daarvan vindt u in deze blog.

Moestuinbak voor iedereen

80% van de respondenten was een vrouw en 20% man. De enquête werd ingevuld door verschillende leeftijdsgroepen. Waarvan 33% 60+, 21% tussen de 50 en 60 jaar oud, 22% tussen de 30 en 50 jaar oud en 14% onder de 30 jaar oud is. Een diverse groep, wat duidelijk maakt dat de moestuinbak voor iedereen geschikt is. De meeste respondenten 62% woont in een dorp. En 38% woont in een stad. Het maakt niet uit waar je woont, want de kweekbak is geschikt voor in je tuin, maar ook voor op het balkon.

Gezond en duurzaam moestuinieren

Ruim 93% van de respondenten vindt gezond eten belangrijk. 68% vind het belangrijk dat hun eten duurzaam en biologisch is. En 60% wil graag zelfvoorzienend zijn. Dit zijn drie voordelen van het gebruik van een moestuinbak. En dat is ook zeker mogelijk met de moestuinbakken van Vertisign.

Heerlijk bezig met een moestuin

83% van de ondervraagde respondenten heeft een moestuinbak. En is hier meestal meerdere keren per week mee bezig. Een enkeling is zelfs dagelijks bezig met de moestuinbak. Dit maakt natuurlijk niks uit. Je bent hier zo vrij in als je zelf wilt. Zolang jij het maar leuk blijft vinden en jouw plantjes ook lekker gezond blijven. Wel geven veel mensen aan dat ze in de zomermaanden vaker gebruik maken van een moestuinbak dan in de winter. Dat is logisch, want in de zomer groeit er ook veel meer in de moestuinbak. En is het lekkerder weer dan in de winter.

De mensen die gebruik maken van een moestuinbak geven de moestuinbak een 9 als cijfer. En vinden dit heel leuk en nuttig om te doen. Dus waarom zal je nog aarzelen om een moestuinbak aan te schaffen. Maar helaas doen nog veel te veel mensen dat. Veel mensen denken dat ze te weinig ruimte hebben voor een moestuinbak. Dat hoeft natuurlijk geen excuus te zijn. De moestuinbakken nemen niet veel ruimte in en passen gemakkelijk in je tuin of balkon. Moestuinieren hoeft ook niet veel tijd te kosten. En is erg leuk en ontspannend om te doen. Dus wat houd je nog tegen?

Begin jij een moestuinbak?

Gelukkig denkt ruim 50% van de respondenten erover na om in de toekomst een moestuinbak te beginnen. En daar zijn wij heel blij. Wellicht dat u na het lezen van deze blog ook wel overtuigd bent om een moestuinbak of moestuintafel aan te schaffen. Dat kan, neem gerust een kijkje in onze webshop. En ontdek wat de mogelijkheden voor u zijn. Twijfelt u nog of heeft u nog vragen over onze moestuinbakken. Stel gerust een vraag via onze website.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek