Een moestuinbak voor in je restaurant

De aanwezigheid van een moestuinbak in een restaurant kan een groot pluspunt zijn en levert grote voordelen op. Het kan onder meer een nieuw type klanten aantrekken die milieubewuster zijn of willen zijn en die goede voeding en gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. Als het gaat om uit eten gaan, komt het steeds vaker voor dat mensen proberen hun goede eetgewoonten te behouden. Fastfood restaurants worden verlaten ten gunste van restaurants die een evenwichtige keuken aanbieden, met verse en gezonde ingrediënten. En wat is een beter idee dan de ingrediënten ter plaatse te oogsten?

Moestuinbak als uniek tintje in jouw restaurant

Een moestuinbak is een nieuw en aantrekkelijk idee dat een origineel en uniek tintje geeft aan het hotel of restaurant. Bovendien geeft het hebben van een moestuinbak een beeld van verantwoordelijkheid en zorg om de beste diensten en grondstoffen naar klanten te brengen. Het hebben van een moestuinbak in een restaurant zorgt voor de versheid van de ingrediënten, maar zorgt er ook voor dat er geen chemicaliën worden gebruikt bij de teelt. Het resultaat is een rijkere, gezondere en natuurlijke maaltijd. En een grotere klantenkring in het etablissement.

Kies jouw groenten

De klant kan kiezen welke groenten hij wil gebruiken om het gerecht te laten bereiden. Het is vergelijkbaar met wat er gebeurt in klassieke visrestaurants, waar de consument zelf de kreeft kiest die hij wilt gaan nuttigen. Alleen is de optie van een kweekbak een stuk vriendelijker voor dieren en voor het milieu in het algemeen. In sommige restaurants kan de klant ook groenten uit de moestuinbakken kopen om mee naar huis te nemen.

Altijd verse kruiden bij de hand

In de bar is het hebben van een moestuinbak of moestuintafel een geweldige manier om geurige kruiden bij de hand te hebben om heerlijke cocktails te bereiden net zoals het restaurant de meest verse ingrediënten met een onvergelijkbare smaak kan aanbieden. Zo komt het eten van een groente of fruit dat nog niet het halve land heeft gereisd, bevroren en vol hormonen, vers gesneden aan tafel en met de zekerheid dat het vrij is van pesticiden … een luxe!

De restaurants die voor deze optie hebben gekozen, hebben de kwaliteit van een natuurlijke en gezonde keuken overgenomen, met verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Deze biologische moestuinbakken bevorderen het milieubewustzijn en promoten seizoensproducten. Deze praktijk is meer dan een mode, ze reageert op een echte levensstijl. Een restaurant met een eigen moestuinbak speelt ook in op de hele filosofie die daarbij hoort. Achter deze kweekruimte schuilt het idee van een terugkeer naar de oorsprong, naar het land en naar hoogwaardige grondstoffen.

Trend van moestuinieren

Het is absoluut een niet te stoppen trend. Zelf telen in het restaurant is onderdeel van het idee om de ingrediënten van het veld, natuurlijk, ecologisch en zeer gezond, op de voorgrond te plaatsen. Bovendien worden de producten op hun exacte plaats geoogst en zo vers mogelijk geserveerd, zonder tussenpersonen en zonder processen die de kwaliteit beïnvloeden. Het hebben van een tuin in uw restaurant zorgt voor ingrediënten van de hoogste kwaliteit en tegelijkertijd voor gezond en lekker eten.

Niet alleen restaurants die op het platteland liggen en grote groene ruimtes hebben kunnen een eigen tuin hebben. De moestuinbak kan worden geïntegreerd in welk pand dan ook! Ons ontwerp is smaakvol en industrieel, handig te verplaatsen en te (de)monteren en gaat decennia mee. Ook beschikken wij over moestuinbakken waarbij je geen omkijk hebt naar het geven van water en het onderhouden van de moestuinbak. Vraag er naar!

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek