Een moestuinbak voor de rolstoel

Vertisign gelooft dat iedereen kan moestuinieren, zelfs al zit je in een rolstoel. Met de moestuinbakken op poten is het namelijk mogelijk om een moestuinbak te beginnen vanuit jouw rolstoel. Doordat de moestuinbak op hoogte is geplaatst kun je er namelijk met een rolstoel goed bij. Maar waar moet je verder op letten bij het beginnen van een moestuinbak van uit de rolstoel?

De afmeting van de moestuinbak op poten

Allereerst is het heel erg belangrijk dat er gekeken wordt naar de afmeting. Hoeveel ruimte is er voor de moestuinbak en heeft de gebruiker nog voldoende ruimte om rond te rijden? Dit is uiteraard afhankelijk van het type rolstoel, maar een minimale manoeuvreerruimte van 1 meter is te adviseren.

De hoogte van de moestuinbak voor rolstoelen

Vervolgens is het goed om te kijken naar de hoogte van de moestuinbak. De moestuintafels van Vertisign hebben een werkhoogte van 90 cm en een vrije hoogte onder de moestuinbak van 70 cm. In overleg met Vertisign is het mogelijk om de bak hoger of lager te maken, neem hiervoor contact op met Vertisign.

Ook de diepte van de moestuinbak is van belang. De standaard diepte van 60 cm is goed te bewerken wanneer iemand onder de moestuintafel kan rijden. Wordt er voor gekozen wordt om naast de bak te blijven is een diepte van 45 cm te adviseren. In dat geval zou er zelfs een extra niveau onder de bak geplaatst kunnen worden voor extra kweekruimte.

Onderzijde van de moestuinbak

Als de rolstoelgebruiker onder de moestuinbak rijdt is het goed om na te denken over de onderzijde. Je wilt namelijk niet dat water via de onderzijde weglekt waardoor de gebruiker en rolstoel vies wordt. De moestuinbakken van Vertisign wateren aan de zijkant af waardoor men schijn blijft onder de bak.

Afwerking van de moestuintafel voor rolstoelgebruikers

Het is ook goed om na te denken over de afwerking van de moestuintafel. Als de gebruiker iets minder behendig is met zijn rolstoel kan het zijn dat hij of zij tegen de tafel aan rijd. In dat geval is het verstandig een stevigere, stalen moestuintafel te kiezen en deze eventueel te voorzien van stootrubbers.

De ondergrond van de tuintafel

Misschien nog wel belangrijker is de vraag waar je de moestuintafel gaat plaatsen en op wat voor ondergrond. De rolstoelgebruiker moet namelijk makkelijk bij de moestuintafel kunnen komen. Soms is dit echter niet de beste plaats om de tafel te plaatsen omdat deze in de weg staat of daar te weinig zonlicht krijgt. In dat geval is een verrijdbare moestuintafel een handige optie

Begin een moestuin vanuit de rolstoel

Kortom er zijn genoeg mogelijkheden voor het beginnen van een moestuinbak vanuit jouw rolstoel. Wil je hulp en advies bij het vinden van de juiste oplossing. Neem dan gerust contact met ons op voor een passend en vrijblijvend advies.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek