Een moestuinbak op poten

Het kweken van groenten en kruiden hoeft niet perse op de grond. Een verhoogde moestuinbak op poten kan net zo goed en is nog makkelijker ook. De moestuinbakken en moestuintafels van Vertisign plaats je met gemak op jouw balkon of terras. Zo’n moestuinbak op poten is echter geen kleine aankoop: je wilt er lang plezier van hebben. Waar moet je op letten bij het kopen van een moestuinbak?

De hoogte van jouw moestuinbak op poten

Voor het moestuinieren op hoogte is een prettige werkhoogte belangrijk. Voor veel mensen is dit 90 cm terwijl deze hoogte ook fijn is voor mensen in een rolstoel. Hoog genoeg om aan te schuiven en er is genoeg ruimte om er onder te rijden zodat je goed bij jouw moestuinbak kunt.

De poten van de moestuinbak

De poten van jouw toekomstige moestuinbak moeten niet in de weg staan. Zeker niet als je zittend wilt moestuintuinieren. Hoe dichter de poten bij de hoeken zitten, hoe beter je jouw (rol-)stoel onder de moestuintafel kunt schuiven.

Constructie van de moestuinbak op poten

Natte moestuinmix is zwaar. De bodem en de poten moeten dus veel gewicht kunnen dragen. Je moet er namelijk niet aan denken dat jouw moestuinbak op poten halverwege het seizoen door z’n poten zakt. Een stevige constructie is dus heel belangrijk. De moestuinbakken, moestuintafels en moestuinrekken van Vertisign zijn gemaakt van staal waardoor er een stevige constructie ontstaat.

Duurzaamheid van jouw moestuin

Een moestuinbak op poten koop je niet voor één seizoen en moet dus een flink aantal jaren mee kunnen gaan. Omdat de bodem door de moestuingrond voortdurend vochtig is, heeft die het meest te verduren. De moestuinbak is vervaardigd uit verzinkt materiaal waardoor deze corrosie bestendig is.

Afwatering van de moestuintafel

De moestuingrond moet bij aanhoudende regen het overtollige vocht kwijt kunnen. De moestuinbak is vervaardigd uit losse delen die overtollig regenwater weg laten lopen.

De afmetingen van jouw moestuin

Hoe groot jouw moestuinbak op poten moet worden is vooral afhankelijk van hoeveel je wilt kweken en hoeveel ruimte je op jouw balkon of terras hebt. In onze webshop vind je voor elke ruimte een passende moestuinbak.

Is een moestuinbak op hoogte alleen voor ouderen?

Uiteraard niet; veel mensen vinden het fijn om staand of zittend in hun moestuintuintje te werken. Toch zie je onze moestuinbakken steeds vaker in een verpleeghuis, want als je niet meer kunt bukken is een moestuinbak op poten ideaal. Maar op jouw balkon of terras is een moestuinbak op poten ook handig, of op het dak waar hij meer zonlicht vangt. Wel moet je er rekening mee houden dat je een tafel moestuin meer water moet geven. De bodem wasemt vocht uit en op de grond speelt dat effect niet.

Hoe kom ik aan een moestuinbak op poten?

Vertisign heeft een breed assortiment aan moestuinbakken, moestuintafels, moestuinrekken en verhoogde moestuinbakken op poten ontwerpen. Deze stalen moestuinbakken op poten zijn wel duurder dan een houten moestuinbak, maar gaan door hun materiaal jaren langer mee. Daarnaast leveren we de moestuinbakken compleet met zaadjes en gereedschap gratis bij jou af. Begin jij ook een handige moestuinbak?

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek