De trends voor de moestuinbak van 2022

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat we weer uit kunnen kijken naar een nieuw moestuinseizoen. Over een paar maanden barst het groene geweld weer uit op menig balkon en terras. Daarbij is het belangrijkste van de moestuin bak op poten dat jij kweekt op een manier waar jij blij van wordt. Toch zijn er elk jaar een aantal trends om je moestuin in te richten, deze delen we graag met jullie.

Massaal de moestuin in

Het afgelopen jaar 2021 stond in het teken van corona en de daarbij behorende onzekerheden. We moesten thuisblijven en veel uitjes waren niet mogelijk. Daarom begonnen we het buitenleven, en daarmee de moestuin, nog meer te waarderen. Nooit eerder waren we zoveel buiten als in 2021. Omdat het vooruitzicht voor 2022 niet veel anders zal zijn, zal ook komend jaar in het teken staan van buiten en onze waardering voor het buitenleven. Als je over een eigen tuin, balkon of dakterras beschikt, hoef je gelukkig niet ver te reizen om te genieten van de buitenlucht; je maakt eenvoudig een moestuin met de bakken van Vertisign.

Zelfvoorzienend leven met de moestuin bak

We weten het misschien nog goed. Aan het begin van de coronacrisis begon men met hamsteren om maar voldoende eten en drinken in huis te hebben. Het bleek al gauw onzinnig en dus kan het geen kwaad om eens na te denken over de volgende trend; een eigen moestuinbak of kweektafel. Hiermee kun je voor een deel zelfvoorzienend leven. Iets wat helemaal past bij deze tijd. Zo kun je namelijk zelf je eigen groentes, kruiden en gewassen telen waardoor je niet meer afhankelijk bent van wat er in de supermarkt ligt. En daarbij is het bijhouden van een moestuin een gezonde bezigheid in tijden van een pandemie.

De moestuinbak als functioneel groen

Het vergroenen van de stedelijke omgeving is niet alleen goed voor de natuur en de biodiversiteit, maar ook voor jou. De schoonheid van de natuur draagt een waaier van praktische oplossingen voor huis en tuin. Zo kan een boom dienen als parasol, zorgen planten voor schonere lucht en brengt een moestuinbak verse maaltijden op tafel. Het groen en de moestuinbak krijgt daarmee een functionele bestemming.

Moestuinbak met groente en kruiden

Het urban jungle effect van de moestuin

Een andere opkomende trend is de urban jungle, het vergroenen van binnenruimtes in met name stadswoningen. Ook deze trend werkt door op het gebied van de moestuin. Alhoewel het gebrek aan daglicht een uitdaging kan vormen, zien we komend jaar steeds meer moestuinen terug in binnenruimtes. Met behulp van LED-kweeklicht is men in staat om natuurlijk daglicht na te bootsen, waardoor jouw gewassen ook binnen kunnen gedijen.

De moestuinbak als rustpunt

Ook deze trend is door corona ontstaan. De pandemie zette ons leven stil en de noodzaak om thuis te werken deed de meeste mensen smeken naar een plek van rust. Moestuinbakken of kweek tafels dragen bij aan het creëren van rustmomenten na een lange werkdag of tijdens een break. Vroeger maakte we tussen door een praatje bij het koffiezetapparaat, maar nu? Dan is het heerlijk om even tussen het werken door de tuin of het balkon op te lopen om te kijken hoe het met jouw gewassen staat.

Wist je dat groen in en om het huis ook voor extra rust zorgt? De natuur heeft alles in huis om je geest en lichaam tot rust te laten komen. Creëer met een moestuinrek eenvoudig extra groen en zorg zo voor de noodzakelijke relaxte sfeer in huis.

De eetbare tuin aan huis

Een volgende trend is die van de eetbare tuin. Daarmee combineert men eetbare groenten en kruiden met bloeiende planten. Zo creëer je naast vers voedsel ook heerlijke geuren voor een nog betere ontspanning en verbeter je de biodiversiteit in jouw tuin en omgeving. Maar wist je dat bloemen ook een positieve bijdrage kunnen leveren op het resultaat van jouw moestuin? Je leest er meer over in onze blog over bloemen in de moestuinbak.

Recyclen en het gebruik van duurzame materialen

De pandemie heeft ons gedrag veranderd en in combinatie met de klimaatproblematiek beginnen we meer na te denken over onze toekomst en die van onze kinderen. Dit zien we steeds meer terug in de trends, ook voor 2022. Mensen kiezen namelijk steeds vaker voor een zelfvoorzienend leven en oude materialen krijgen daarbij een tweede leven of zelfs een nieuwe functie. Zo worden pallets eenvoudig om gebouwd tot verticale moestuin en begint men met moestuinieren in kratten en kisten.

Naast recyclebare materialen is het ook mogelijk om creatief om te springen met duurzame producten, die een lange levensduur kennen. Onze stalen moestuinen op poten zijn daar een goed voorbeeld van. We merken dat steeds meer klanten bewust voor ons productie kiezen vanwege de kwaliteit.

Keep growing in 2022

Doordat we afgelopen jaar meer thuisbleven zijn we ons dus meer bewust geworden van onze omgeving en de natuur om ons heen. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar allerlei mooie manieren om deze natuur dichter bij ons te brengen. Je moestuin mag daarbij met grote planten uitgroeien tot een urban jungle en vind ondertussen zelfs zijn weg naar binnen. Kortom, hoe groener de tuin en het huis hoe beter!

 

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek