Daslook kweken

Daslook is een plant uit de lookfamilie welke we herkennen aan zijn ovale donkergroene bladeren en witte bloemen. Je vindt daslook terug in grote schaduwrijke loofbossen waar ze vanaf april bloeien. Toch is het een vrij zeldzame plant en in Nederland zelfs wettelijk beschermd. Je mag deze plant dus niet plukken als je ze tegenkomt in het wild, maar natuurlijk wel kweken in je eigen moestuin. Daslook bevat veel vitamine C, wekt de eetlust op en heeft een heilzame werking bij darmstoringen.

Daslook in de moestuinbak

Je kunt daslookzaadjes het hele jaar door zaaien. Kies bij voorkeur een vochtige en schaduwrijke plek in je moestuinbak. Een ideale plek is bijvoorbeeld onder een boom of aan de kant van een haag. Daslook kan prima overwinteren maar heeft wel 12 tot 24 maanden nodig om te ontkiemen. Daslook bloeit vanaf april tot uiterlijk juli en heeft tot die tijd geen verzorging nodig.

Oogsten van daslook

De eerste blaadjes zijn mals, zacht, glanzend en donkergroen. Later worden de bladeren groter en breder. Tijdens de bloei verliest het blad langzaam zijn aroma, daarom oogst je daslook vóór de bloei in april en mei.

Kruiden kweken in een moestuinbak

Wil jij zelf verse kruiden kweken maar heb je niet genoeg ruimte voor een moestuin op jouw balkon of tuin? Bekijk dan eens de handige moestuinrekken, moestuinbakken of moestuintafels in onze webshop.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek