Boerenkool kweken

Boerenkool is een typische wintergroente. In België wordt boerenkool ook wel krulkool genoemd. Dit bladgewas wordt veel geteeld in Nederland, je kunt het gemakkelijk kweken in je eigen moestuin. Boerenkool doet het goed op vrijwel alle grondsoorten. Deze groente is zeer winterhard waardoor je er de hele winter van kunt genieten. Er bestaan van dit gewas verschillende soorten en groepen. Zo heb je de herfstboerenkool (ook wel maai- of dwergboerenkool genoemd) en de winterboerenkool (ook wel struikboerenkool genoemd). Herfstboerenkool is niet bestand tegen de winter. De winterboerenkool, zoals zijn naam al doet vermoeden, wel.

Boerenkool in de moestuinbak

Herfstboerenkool kun je het beste in mei zaaien in de moestuinbak en winterboerenkool vanaf juni. Zoals gezegd heeft de boerenkool niet echt een voorkeur voor de grond waarop je hem teelt. Ook is hij niet gevoelig voor ziektes. Voordat je gaat zaaien, is het belangrijk dat je het land bemest en dat de grond nat is. Geef boerenkool ook tijdens de ontkieming voldoende water. De hele winter door kun je genieten van dit groene gewas in je tuin. De bladeren van deze kool worden zelfs lekkerder en zoeter van smaak na een beetje vorst. Dit komt doordat het zetmeel in de bladeren omgezet wordt in suikers.

Oogsten uit de moestuinbak

Oogsten is simpel. Je breekt de volgroeide bladeren af en begint daarbij onder aan de plant. Doordat je boerenkool ook in de winter kunt oogsten, is invriezen niet nodig.

Moestuintips

  1. Wil je voorkomen dat insecten erbij kunnen komen, span dan insectengaas over de standplaats heen.
  2. Kies volgend jaar voor een ander stukje grond om boerenkool op te kweken. Zo voorkom je uitputting van de bodem en ziektes die de boerenkool kunnen aantasten.

Groenten kweken in een moestuinbak

Wil jij zelf verse groenten kweken, zoals boerenkool, maar heb je niet genoeg ruimte voor een moestuin op jouw balkon of tuin? Bekijk dan eens de handige moestuinrekken, kweekbakken of kweektafels in onze webshop.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek