Bieslook kweken

Bieslook lijkt dan wel op een ui, maar de smaak van bieslook is verfijnder en aromatischer. Bovendien zit in bieslook veel vitamine C. Vers is dan ook de beste keus. De officiële benaming, Allium schoenoprasum, bieslook dus, wordt ook wel pijpgras genoemd. Hij behoort tot de lelieachtigen, net als ui en knoflook. De polvormige vaste bieslookplant heeft een hol, buisvormig blad, met paarse, bolvormige bloemen. Hij doet het goed op zowel zonnige als schaduwrijke plekken.

Bieslook in de moestuinbak

Bieslook kan makkelijk in een bloempot of moestuinbak op de vensterbank of het balkon worden geweekt. Voedingshoudende moestuingrond wordt gewaardeerd en het liefst kalkhoudend. Vermeerderen kan ook door in het voorjaar flink uitgegroeide planten te scheuren. Bieslook kan ongeveer vier jaar op dezelfde plaats staan.

  • Grondsoort: elke, maar het liefst rijk en vochthoudend.
  • Standplaats: tamelijk zonnig.
  • Vermeerderen: met zaad in de volle grond als die warm is of de pollen in groepjes van 6-10 bolletjes scheuren en ze op 15 cm van elkaar terug planten.
  • Smaak: verfijnde uiensmaak.
  • Keuken: in/bij soepen, sauzen, dressings, salades, aardappel- en eiergerechten. Ook mooi als garnering, gesnipperd of door met de sprieten pakketjes samen te binden.
  • Gebruik: niet verwarmen, omdat anders de smaak verloren gaat.
  • Extra: naast vitamine A en B ook een hoog gehalte aan C.

Oogsten van bieslook

De bloemloze stelen van de bieslook zijn allemaal geschikt voor de oogst. Wil je veel oogsten, knip dan de bloemen eruit. In de winter sterft de plant maar hij komt in het voorjaar weer naar boven.

Kruiden kweken in een moestuinbak

Wil jij zelf verse kruiden kweken, zoals tijm, maar heb je niet genoeg ruimte voor een moestuin op jouw balkon of tuin? Bekijk dan eens de handige moestuinrekken, kweekbakken of kweektafels in onze webshop.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek