April

Als de temperaturen stijgen en de dagen langer worden is het voorjaar begonnen. Maar wat is er te doen in april met jouw moestuinbak of kweektafel? Ook voor de maand april geven we je de beste tips en tricks op het gebied van kweken, zaaien en oogsten in onze moestuinbakken.

De moestuinbak in april

De lente is een feit, ook in moestuinland. April is voor de moestuin de maand van het uitbreiden; nog meer zaaien en het uitplanten van de plantjes die je binnen hebt opgekweekt. Heb jij niet voorgekweekt, dan kun je in plaatselijke tuincentra nu ook volop kruiden- en groenteplanten kopen.

Wat zijn de moestuinklusjes voor april?

Laat plantjes, voordat je ze uitplant, minimaal een week rustig aan de buitentemperatuur wennen. Zet ze op een beschutte plek en haal ze ’s avonds naar binnen. Neem ook alvast maatregelen om je plantjes te beschermen tegen ongedierte. Denk daarbij vooral ook aan milieuvriendelijke maatregelen, zoals netten of het aantrekken van nuttige vogels en insecten.

Wat kun je in april in jouw moestuintafel zaaien?

In april kun je veel nieuwe groenten in jouw moestuinbak zaaien zoals: bietjes, kervel, broccoli, rode kool, koolrabi, maïs, peterselie, knolselderie, ijsbergsla, aardappel.

Wat kun je in april uit jouw moestuinbak oogsten?

De maand april is de aspergemaand, als je deze al twee jaar in de tuin heeft staan kun je de groente nu oogsten. Ook snijsla kun je aan het eind van de maand uit jouw moestuinbak oogsten. Haal de grootste bladeren van onderaf weg zodat de plant zelf door kan groeien.

Wat kun je in april op de vensterbank voorzaaien?

Het is een goede maand om groenlof binnen te zaaien. De groente is niet zo bekend, maar daarom juist leuk om zelf te kweken. Groenlof ontkiemt vanaf 15 à 17 °C. Bij lagere temperatuur schiet de groente door. Andere opties zijn bijvoorbeeld tomaten, paprika’s, meloen, courgette en komkommers.

Moestuintip van april

Schaf koolkragen aan of maak ze zelf. Ze zorgen ervoor dat de koolvlieg geen eitjes af kan zetten aan de voet van koolplantjes.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek