11 redenen waarom een moestuinbak in iedere tuin thuishoort

Waarom zou je eigenlijk een moestuinbak of kweektafel aanschaffen? Wat kun je ermee? En waarom mag een moestuinbak echt niet ontbreken in jouw tuin of op jouw balkon? Het antwoord op deze vragen vind je in deze blog.

1. Moestuinieren is niet zo moeilijk als je denkt

Het klinkt misschien wat ingewikkeld. Waarom zal ik beginnen met een moestuinbak of moestuintafel? Ik heb helemaal geen groene vingers. Maar het houden van een moestuinbak is eigenlijk heel makkelijk. Je koopt heel simpel een moestuinbak op vertisign.nl, deze moestuinbak kun je heel gemakkelijk in elkaar zetten. Vervolgens vul je de kweekbak met potgrond en zaai je jouw eigen kruiden en groenten. Zorg dat je jouw eigen kruiden en groenten voldoende water geeft en binnen no time kan je genieten van jouw eigen kruiden en groenten.

2. Voor het houden van een moestuin hoef je niet persé een groot oppervlakte te hebben.

Je denkt misschien dat jouw tuin of balkon niet groot genoeg is voor het houden van een moestuin. Maar dankzij de moestuinbakken van Vertisign kan je hoe groot of klein jouw tuin of balkon is gemakkelijk beginnen met het kweken van jouw eigen kruiden en groenten. De moestuinbakken van Vertisign zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. En zo is er voor ieder wel een moestuinbak die aansluit bij jouw tuin of balkon.

3. Je weet wat je eet

Altijd al willen weten hoe jouw sla uit de supermarkt terecht op jouw bord. Ontdek het zelf doormiddel van het kweken van je eigen groentes en kruiden. Je ziet zo hoe het groeit en zo weet je wat je eet.

4. Je bent zelfvoorzienend met een moestuinbak

Dankzij het verbouwen van eigen groenten en kruiden in jouw eigen moestuinbak ben je niet meer afhankelijk van andere. Je hoeft niet meer helemaal naar de supermarkt te rijden om je eten te halen. Maar vind het gewoon in je eigen tuin of op je balkon. Hoe makkelijk is dat!?

5. Het is vers

Niets is zo lekker als het eten van verse groenten en kruiden. Door het kweken van eigen groenten en kruiden in jouw eigen moestuinbak, komen de verse groentes en kruiden gelijk op je bord terecht.

6. Minder voedselverspilling

Normaal gesproken koop je bijvoorbeeld een hele krop sla in de supermarkt en krijg je de helft soms nog geen eens op. En dat ene potje kruiden dat je ooit hebt gekocht voor een bepaald gerecht, wordt ook zelden gebruikt. Als je een eigen moestuinbak hebt pluk je gewoon de juiste hoeveelheid van een bepaalde soort groente of kruiden. En zo houd je nooit te veel over en voorkom je voedselverspilling.

7. Je bespaart veel onnodig verpakkingsmateriaal

Word je er ook zo gek van dat tegenwoordig elke groente maar in plastic wordt verpakt, terwijl dit helemaal niet nodig is. Dan is een moestuinbak echt wat voor jou. Je plukt je eigen groente en voilà er hoeft geen plastic zakje omheen. Want je eet het meestal toch gelijk op. Wil je het toch langer bewaren? Dat kan maak dan gebruik van herbruikbare papieren zakken.

8. Je bespaart er op termijn geld mee

Het kopen van een moestuinbak is misschien wel even een investering. Maar je krijgt er heel veel liefde voor terug. Je kweekt je eigen groentes en kruiden, waardoor je minder vaak naar de supermarkt hoeft. Wat heel veel tijd en geld bespaart. En je verspeelt ook veel minder voedsel omdat, je anders toch veel weg gooit omdat je het niet op krijgt. En dat bespaart dus weer geld. Kortom na een tijdje heb je zo weer al je geld terugverdiend, van wat je kwijt was aan de aanschaf van een moestuinbak.

9. Kinderen zijn gek op de moestuinbak

Kinderen vinden het vaak hartstikke leuk om lekker buiten bezig te zijn. Daarom is een moestuinbak ook echt geschikt voor ouders met kinderen. Gezellig samen met je kind moestuinieren en na afloop samen lekker koken.

10. Moestuinieren werkt verslavend

Moestuinieren werkt verslavend.  Als je eenmaal lekker bezig bent, wil je alleen nog maar meer eigen groentes en kruiden kweken. Kortom een moestuinbak heeft zoveel voordelen dat moestuinnieren echt een gezonde en leuke verslaving is.

11. Moestuinieren is gezond

Het hebben van een moestuinbak is niet alleen een leuke hobby. Er zijn ook nog eens flink wat gezondheidsvoordelen te linken aan tuinieren. Wat dacht je van lekker werken in de buitenlucht, je eigen biologische groenten verbouwen en eten, flink wat calorieën verbranden en een lekker gezond kleurtje opdoen? Vervolgens kun je met de zelfgekweekte groenten en kruiden een gezonde maaltijd bereiden. Natuurlijk bestaat er altijd een verschil tussen iets weten en iets doen.

Kortom, je hebt nu 11 redenen waarom jij een moestuinbak moet aanschaffen voor jouw balkon of terras. Kijk eens naar ons assortiment en kijk hoe jij je eigen moestuinbak of kweektafel kunt aanleggen. Je zult zien dat dit makkelijker gaat, dan dat je in eerste instantie misschien denkt.

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek