10 groenten die je in een kweekbak kunt kweken

Altijd al willen weten welke groenten je het best kunt kweken in jouw eigen kweekbak of kweektafel? Dan vind je in deze blog 10 groentes die echt niet in jouw kweekbak mogen ontbreken. Lees er meer over en begin ook een eigen moestuin op jouw balkon of terras met verse groenten.

Sla

Altijd lekker bij elk gerecht. En nu kan je het zelf kweken in jouw moestuinkweekbak. Sla neemt niet veel ruimte in. En je hebt er vaak lange tijd plezier van. Tenslotte bevat sla weinig calorieën en zit het boordevol vezels. Leuk om te kweken in jouw moestuinbak dus.

Tomaat

Tomaten zijn erg goed voor je hart en zorgen voor een sterk immuunsysteem. Daarom mag de tomaat zeker niet ontbreken in jouw moestuinbak.

Paprika

Paprika is rijk aan veel vitamine C. En daarnaast is paprika ook goed voor je ogen. Dus paprika mag ook zeker niet in jouw kweekbak ontbreken.

Waarom een moestuinbak beginnen?
De moestuinbak van Vertisign

 

Snijbiet

Snijbiet is een groente die echt niet mag ontbreken in jouw moestuinbak. Het is een groente die gewoon echt niet kan mislukken in jouw moestuinbak. De plant kan erg groot worden, maar als je alles lekker dicht op elkaar zaait blijven het kleine blaadjes die je prima kunt verwerken in je salade of in de wok. De plant lijkt op spinazie, maar de smaak is net wat aardser.

Courgette

Een courgette heeft toch veel ruimte nodig? Ja, dat klopt. Maar gelukkig zijn er ook soorten die heel compact zijn. Gewoon doen dus!

Sperziebonen

Sperziebonen bevatten veel vezels, voedingsstoffen en weinig calorieën. En mogen daarom zeker niet in jouw moestuinbak ontbreken. Daarnaast zijn ze makkelijk te kweken en zijn ze heerlijk om rechtstreeks vanuit de moestuinbak of moestuintafel te eten.

Wortels

Wortels zijn erg gemakkelijk om te zaaien. Wel is het belangrijk dat je ze genoeg ruimte geeft. Tenslotte is het belangrijk dat je veel geduld hebt bij het kweken van wortels. De wortels ontkiemen pas na zo’n 3 tot 4 weken. Maar je krijgt er wel wat lekkers voor terug.

Moestuintafel van Vertisign
Er is altijd plaats voor jouw moestuinbak

 

Radijsjes

Je eet ze misschien niet vaak, maar ze zijn erg gemakkelijk om te zaaien. Maar zijn erg lekker in een salade. Dus waarom zal je het niet proberen?

Komkommer

Komkommers zijn erg goed voor je, als je zin hebt in een gezond tussendoortje. Ze groeien snel en gemakkelijk. Dus daarom mag de komkommer niet ontbreken in jouw moestuinbak of kweektafel.

Erwten

Tenslotte mogen erwten ook zeker niet ontbreken in jouw moestuinbak. Omdat, erwten super goed zijn voor de gezondheid. Het beschermt ons tegen verschillende ziektes. Daarnaast bevatten erwten veel vitaminen en mineralen.

En nu aan de slag met de kweekbak!

Na het lezen van deze blog weet je welke 10 groentes zeker niet mogen ontbreken in jouw moestuinkweekbak. En ben jij gezond en bewust bezig met jouw moestuinbak of moestuintafel. Dus ga ervoor!

Waarom Vertisign?
Kweektafel van Vertisign met eigenaar Wouter Slob

De moestuinbak voor jouw balkon of terras

Wij geloven dat iedereen een moestuin kan beginnen, zelfs op jouw balkon of terras is er ruimte voor groei. Plaats eenvoudig een moestuinbak of kweektafel van Vertisign en laat deze uitgroeien tot een oase van lekkernijen. Ontbreekt het je aan tijd of geen ervaring? Geen probleem! De moestuintafels en kweekbakken zijn eenvoudig in gebruik en met onze tips en tricks leren we jou hoe je aan de slag gaat met een moestuin. Voor je het weet heb je groene vingers!

Moestuinbak van Vertisign

Ook op jouw balkon of terras is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuinbakken zijn ontworpen zodat jij groenten en kruiden kunt verbouwen. Plaats een moestuinbak op jouw balkon, terras of dak en begin ook met kweken.

Moestuinbak
Moestuintafel met kruiden

Als je last hebt van je rug of graag op hoogte werkt is het mogelijk een moestuin te beginnen. De moestuintafels brengen de moestuinbak binnen handbereik. 

Moestuintafel
Moestuinrek van Vertisign

Zelfs zonder veel ruimte is het mogelijk een moestuin te beginnen. Door meerdere moestuinbakken boven elkaar te plaatsen creeren we extra ruimte voor jouw moestuin. Groei de hoogte in met een moestuinrek.

Moestuinrek